21 листопада у Перемишлянах відбудуться заходи з нагоди Дня Гідності і Свободи

(17.00 год біля фотостенду "Небесна Сотня")

24 листопада о 16.00 год у м.Перемишляни біля пам'ятника о.Омеляну Ковчу відбудеться поминальна молитва за жертвами Голодомору 32-33 р.р. в Україні

2017_02_03_11.01.19_1486474774_613x344.8125_3_0.jpg

На Львівщини триває реалізація Проекту "Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області". Зокрема, серед традиційних продуктів Львівщини, які можуть претендувати на вироблення марки географічного зазначення (карпатська бринза, квасоля Ясько і мед) обирають найкращі види меду. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

"У світі марки географічного зазначення та інші знаки, що ідентифікують походження продукту, є гарантом його якості та зв’язку з відповідною територією та її традиціями, - зазначила заступник директора департаменту Людмила Гончаренко. - Таким чином виробники меду з маркою географічного зазначення, вироблені у Львівській області, зможуть захистити свої права і збільшити ринок збуту для власної продукції. А споживачі, купуючи такий мед, гарантовано отримають якісний продукт з специфічними регіональними характеристиками".

Список видів меду, які претендуватимуть на географічне зазначення, представлять згодом.

Зазначимо, проект реалізовується за підтримки Посольства Франції в Україні, Агентства з розвитку міжнародного співробітництва в галузі сільського господарства та сільської місцевості Adecia Франція у партнерстві з департаментом агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.