Керівники району проведуть виїзні зустрічі із громадами населених пунктів з метою обговорення планів розвитку громад

23 січня мешканців с.Болотня о 16.00 год запрошують у Народний дім, а с. Подусільна о 17.30 год до сільської ради для обговорення плану розвитку громади на 2019-2021 роки за участі керівників району

22 січня у м.Перемишляни відбудуться заходи з нагоди 100-річчя проголошення Акта Злуки ЗУНР та УНР

2017_02_03_11.01.19_1486474774_613x344.8125_3_0.jpg

На Львівщини триває реалізація Проекту "Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області". Зокрема, серед традиційних продуктів Львівщини, які можуть претендувати на вироблення марки географічного зазначення (карпатська бринза, квасоля Ясько і мед) обирають найкращі види меду. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

"У світі марки географічного зазначення та інші знаки, що ідентифікують походження продукту, є гарантом його якості та зв’язку з відповідною територією та її традиціями, - зазначила заступник директора департаменту Людмила Гончаренко. - Таким чином виробники меду з маркою географічного зазначення, вироблені у Львівській області, зможуть захистити свої права і збільшити ринок збуту для власної продукції. А споживачі, купуючи такий мед, гарантовано отримають якісний продукт з специфічними регіональними характеристиками".

Список видів меду, які претендуватимуть на географічне зазначення, представлять згодом.

Зазначимо, проект реалізовується за підтримки Посольства Франції в Україні, Агентства з розвитку міжнародного співробітництва в галузі сільського господарства та сільської місцевості Adecia Франція у партнерстві з департаментом агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.